duminică, 20 aprilie 2014

Test cu Ultimate Organizer

In aceasta toamna am achizionat prin intermdiul magazinului Bigfish, cateva voblere din gama DUO( Designed by Ultimate Organizer). Nu stiam foarte mule despre acest producator japonez, asa ca am decis sa ma documentez.
Compania Nipona DUO a luat nastere in anul 1995 , iar in ciuda faptului ca nu are un istoric greu, conceptul a fost bine ascuns timp de 20 ani, timp in care s-au facut progrese enorme. Un lucru foarte interesant si de admirat despre cum acest concept  a devenit unul dintre cele mai sonore nume in materie de naluci, a fost ca intr-o perioada de criza economica, au refuzat sa mute productia in China, fapt ce a urcat compania pe treapta cea mai inalta de incredere in ochii pescarilor de profil. Procesul actual de fabricatie a unei naluci marca DUO este o combinatie intre stilul classic, manual si cea mai recenta si precisa technologie prin laser si scanare tridimensionala.

Primul aspect care m-a atras sa cumpar aceste naluci a fost pretul accesibil raportat la calitate. Prima iesire ca test a fost pe lacul din parcul Riviera. Fiind un lac artificial si cu stiuca “improvizata”  nu ma asteptam la capturi ci imi doream sa observ evolutia voblerului in diferite tipuri de recuperari. Asa cum ma asteptam nu am avut parte de pesti, probabil ca cele cateva stiuculite din lac erau cantonate pe fundul lipsit de structuri al lacului iar o guma lestata cu un jig ar fi fost mai indicat, insa nu acesta a fost scopul iesirii mele ci modul in care poate evolua naluca Realis Flatside 54 SR.




Evolutia acestui tip de naluca din gama DUO, este una extrem de vibranta iar un functie de modul de recuperare aceasta poate cobora sub pelicula de apa pana la 40 cm sau poate fi jucata chiar in suprafata. Un lucru foarte interesant este constructia scheletului, acesta avand doua caracteristici importante si anume flotabilitate si rezistenta. In corpul nalucii au fost inserate prin patru canale, orizontal-suprapuse, bile ce au rolul de a produce zgomot pentru o mai buna atractivitate, trezind interesul pana si celei mai plictisite stiuci.
 Dupa acest test, am ajuns la concluzia ca Realis Flatside este exact ce aveam nevoie pentru concursul urmator.
De ce aceasta naluca? Deoarece vegetatia pe incinta era extrem de abundenta, iar eu aveam nevoie de ceva tip floating si cu o evolutie ireprosabil, cu care sa pot ocoli "ghemurile" de bradis . Rezultatele au fost foarte bune, reusind pe parcursul concursului sa aduc la jgheabul de masurare cateva stiuci frumoase de peste 65 de cm plus cateva foarte mari scapate, din pacate.


Multumesc pe aceasta calea lui Andrei Armeanu pentru suportul foto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu